Nyhet - Vegafoto nyhetsbrev

Fotograf nyhetsbrev 2017

Nytt för 2017 är nyhetsbrev från Vegafoto. Ett enkelt och fint sätt att se vad som händer på Vegafoto. Vill ni prenumerera på nyhetsbrevet så klicka på "Prenumerera på nyhetsbrev" och skriv att ni vill ha nyhetsbrevet 4-6 ggr/år.

Vi ser fram emot detta under 2017!

Foto: Vega // Bild ovan plåtad för Pilates Complete, sommaren 2016.

Min tisdagkväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem

Tisdag kväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem.

Efter dagens jobb gick jag ner till lokala kaffebaren Bar Robusta och skrev innehåll till kommande nyhetsbrev. Jag nämnde i tidigare bloggpost att cafe-besöket numera är en digital fri-zon för mig så det skissades med papper och penna. Hade även en trevlig pratstund med baristan och talade varmt om min pilates-träning på Pilates Complete och rekommenderade prova-på-vecka denna veckan.

Efter det gick jag i pesseregnet och handlade mat till kvällens middag och senaste Residence. På vägen hem tog jag en vända till Alvhem och köpte ett par nya tallrikar till vårt hem. Är det något jag gillar med Linnéstaden så är det "shop local support small business".

Residence - Kalle Gustafsson

Datorn lär inte startas upp ikväll utan vill ägna den till middag med familjen, läsa klart Residence Magazine och kolla Frölunda-matchen hemma på projen. I Residence är det en artikel med fotografen Kalle Gustafsson. Jag gillar läsa denna typ av redaktionella artiklar i magasin med inriktning livsstil, interiör och design.

residence magazine.JPG

Imorgon ägnas dagen till att printa nya bilder inför torsdagens portfoliovisning på Stendahls och skriva klart mitt nyhetsbrev. Ha en trevlig kväll och på med raggsockorna.

//Vega

 

Personalporträtt i Göteborg

Personalporträtt i Göteborg

Igår fotograferade vi personalporträtt på Elof Hansson. Postar ett av porträtten här.

Byrå: Plentymore
Kund: Elof Hansson
Datum: 2017.01.09

Foto: Vega
Kamera: Hasselblad H5D-50c
Optik: Hasselblad HC Macro 4/120 mm 
Ljus: Profoto D1 1000 Air, Profoto Softbox 1x4, Profoto Umbrella Deep Silver M , Profoto Softlight Reflector White

Förstora - Klicka på bilden.

Pauser från digitalt och fokus.

Digital fri-zon.

Jag har ett arbete och en livsstil där det digitala tar upp en stor del av min dag och alltid haft stort intresse för digital teknologi. Idag har vi saker runt oss som mobiltelefon, iPad, dator, TV m.m. Att ta ett steg åt sidan och titta/fundera på hur din dag ser ut är extremt viktigt för att utvecklas. Vad har du för stund under dagen och tar ett break från det digitala? 

39F58891-E147-480C-B60C-B0B6929DABC3.JPG

För något år sedan började jag blogga under mitt dagliga besök på lokala kaffebaren. Jag började även att göra att-göra-listor på kaffebaren. Helt enkelt så var mitt besök på kaffebaren en kreativ stund. Det var något som kändes helt rätt under 2016. Hur skall jag göra i år?

Jag delar med mig av en upplevelse då jag satt på kaffebaren efter jobbet i fredags. Har en period nu när jag inte vill använda mobil eller iPad på kaffebaren. Jag vill prata hellre prata med gäster eller t.ex. baristan. Jag vill sitta och titta på människor som promenerar förbi på Vegagatan. Jag vill helt enkelt vara närvarande i nuet och inte kika i en upplyst skärm. Bredvid mig satt tre tjejer som var på glatt humör. De delade en flaska bubbel. En tjej tog upp sin mobil och sa "Jag känner att detta ögonblick är viktigt" och vill ta en bild på dom tillsammans och posta på Insta. Jag själv har varit i den situationen sååå många gånger. Nu satt jag med min cortado och mobilen var hemma. Att inte hela tiden kunna bli nådd. Att inte hela tiden visa vad/hur man gör i din vardag. Att synas. Finns det något som känns extra kul och intressant i livet just nu så är det att vara mer närvarande, lyssna, inspireras och kunna hålla fokus.

Stay focused

Att hålla fokus är extremt svårt för de flesta människor. Ni skall få ett fint tips på vad jag gör för att inte bli lika störd och distraherad under dagen. Allt för att kunna ha fokus på nuet och det jag bestämt mig för att göra. Notiser. Din e-post och dina sociala medier skickar notiser. När det var som värst för mig så plingade eller blinkade min dator, mobil och iPad konstant. Så mitt tips är så effektivt och enkelt. Jag är beroende att kolla e-post så nu slog jag två flugor i en smäll. Jag har numera stängt av notiser och i min kalender ligger det schemalagt när mail skall kollas. Klockan 10.00, 14.00 och 18.00. Se nedan.

IMG_1672.PNG

Visst räcker det att kolla sin e-post 3 ggr/dag? För mig känns det lagom iallafall. Alla är vi olika men jag har valt att ha en ny relation till den digitala världen och i denna bloggposten skrev jag ett par rader om det.  

Nu är det dags att göra en kontaktkarta till Plentymore från dagens porträttfotografering på Elof Hansson. Ha en trevlig kväll!

//Vega

Mat & dryck - Ingefärsshot, recept.

Ingefärsshot – recept

Nytt år på Vega-bloggen. Ny kategori: Mat & dryck. Receptet är hämtat från Mitt kök.

Under dessa veckorna är det extremt många med förkylningar, inklusive jag själv. Vi har ingefära i tea och även i apelsinjuice som vi kör i råsaftcentrifug. Idag gjorde vi en ny variant med ingefära: Ingefärsshot. Ni kan läsa receptet nedan.

vegafoto-snapshot-ingefärashot

Snapshot: Vega // Sony a7S II - Sony Distagon T* FE 35 mm F1.4 ZA

Recept med ingefära och citron.

En shot (4-6 cl) om dagen mot din förkylning. 
Ingredienser:

- 1 liter
- 200 g färsk ingefära
- 1 l vatten
- ½ dl honung
- 2 st citroner

Så här gör du:
- Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. 
- Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader).
- Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
- Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

Källa: Mitt kök

Bloggtips - Johanna Alvin Studio Flow

Studio Flow Johanna Alvin blogg

Jag vill varmt rekommendera att ni prenumererar på Johannas blogg. I de senaste posterna tar Johanna bl.a. upp saker som att våga, tålamod, välmående m.m. Det kändes helt klart extra intressant att läsa då det är viktiga ledord i min livsstil. Utövar ni yoga så rekommenderar jag hennes Studio Flow, en härlig studio i Gamlestadens Fabriker i Göteborg.

Foto: Vega // Johanna Alvin

Foto: Vega // Johanna Alvin

Har ni tips på läsvärd blogg oavsett om det är fotografi, hälsa, resa, mat och dryck, design m.m. så uppskattar jag tips till min RSS-läsare. Skriv bloggtipset gärna i en kommentar eller skicka ett mail på info@vegafoto.se. Läsvärda blogg-artiklar istället för ett gigantiskt inflöde via Instagram, Twitter, Pinterest, Facebook m.m. är något jag vill rekommendera under 2017. 

Less is more. Stay focused.
//Vega

vegafoto studio flow johanna alvin

Foto: Vega // Johanna Alvin

Fårö Gotland - Johner Bildbyrå

Fårö Gotland - Johner Bildbyrå

Är det något som ligger mig extra varmt om hjärtat så är det att plåta på Fårö och Gotland. Har nu sammanställt ett ljusbord på Johner Bildbyrå med bilder jag plåtat på Fårö och Gotland. Länk till ljusbordet: www.johner.se/lightbox

Har ni frågor rörande bildbeställning? Kontakta Johner Bildbyrå. Klicka här: www.johner.se

Bilderna ovan plåtade vi till Gotlandsguiden på Fårö.

Inspiration & kunskap: Lynda.com - Improving your focus.

Inspiration & kunskap: Lynda.com - Improving your focus.

Börjar året med ny inspiration & kunskap.

"In our hectic world, time management alone doesn't cut it. To truly increase your efficiency, it's crucial that you improve your focus as well as tend to your calendar. In this course, productivity expert and best-selling author Dave Crenshaw helps you develop the survival skills to both avoid daily distractions and stay focused on what's most valuable. Curate your digital and physical space to strengthen concentration, discover ways to keep your mind on task, and protect your relationships—both at work and at home—by focusing on what's most important."

Länk till video: www.lynda.com

 

IMG_1647.PNG