Timelapsefotograf i Göteborg.

Timelapsefotograf i Göteborg.

För att minimera risken för kondens och fukt använder vi ett specialbyggt vädertätat skåp med värmeelement och optiskt glas. Värmeelementet testkörs idag på balkongen så det håller en jämn och önskad temperatur i skåpet. Nedan ser ni ett par iPhone-klipp som visar hur skåpet ser ut.

Dokumentera eller marknadsför ert arbete med en timelapse-video. Timelapse är en video baserad på ex. antal stillbilder/sekund. T.ex. om ni har ett bygge som pågår under en längre tid och vill visa hela bygget på 1-2 minuter i en färdig video då är timelapse ni skall välja.

Ett annat scenario kan vara att det sker något unikt i er produktion under en hel arbetsdag och ni vill dokumentera eller marknadsföra det med en video på t.ex. 15-30 sek och ett par stillbilder.

Detta timelapseskåp har som längst jobbat utomhus i storm, skyfall och ljummen sommarkväll under 14 månader och är 100% kvalitetssäkrat.

Läs mer här:
Artikel 1 // Artikel 2

Göteborg Energi & Sätt färg på Göteborg - Pantanal

Timelapse Göteborg Energi & Sätt färg på Göteborg - Pantanal

Timelapse-fotograferade under 4 veckor uppmålningen av Pantanal med @sattfargpa och @goteborgenergi vid Rosenlundsverket i uppdrag för Göteborg Energi. Timelapsevideon visar 4 veckor arbete i två olika längder.

Timelapse fotograf Göteborg

Läs mer om timelapse med Vegafoto här: www.vegafoto.se/timelapse

Skicka ett mail på info@vegafoto.se eller ring 0704245632 så optimerar vi en timelapseproduktion baserad på era önskemål. 

//Vega

Timelapse fotograf Göteborg

Timelapse fotograf Göteborg

Timelapse är en video baserad på ex. antal stillbilder/sekund. T.ex. om ni har ett bygge som pågår under en längre tid och vill visa hela bygget på 1-2 minuter i en färdig video då är timelapse det ni skall välja. Oavsett hur lång tid ert bygge pågår, årstid, väder och vind så har vi utrustningen som kvalitetssäkrar produktionen. Installationstekniker utför våra installationer på plats.

Nu går vi in i tekniken så ni får en insikt hur en timelapse-produktion kan se ut.

Ett scenario:

- Kameran ställs in på att ta en bild var 3:e sekund under 10 min.
- Dessa stillbilder läggs efter varandra i videoredigeringsprogrammet och spelas sedan upp i 25 stillbilder/sekund.
- Detta generar en video med 200 stillbilder som spelas upp på 8 sekunder.

Istället för att se en ”vanlig” video på 10 minuter visar vi samma händelser under 8 sekunder.

Vi arbetar just nu med en produktion och ett område på 25000 kvm. Bygget fotograferas under 12 månader med en bild/30 minut dygnet runt. Vid specifika tillfällen fotograferar vi med kamera 2 på stativ nere på marken.

Nedan ser ni behind the scenes-bilder från installationen.

Läs mer om timelapse med Vegafoto här: www.vegafoto.se/timelapse

Skicka ett mail på info@vegafoto.se eller ring 0704245632 så optimerar vi en timelapseproduktion baserad på era önskemål. 

Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Timelapse-produktion 4 veckor.

Timelapse-produktion med Sätt färg på och Göteborg Energi

Timelapse-produktion med Sätt färg på och Göteborg Energi där deltagarna nu startat uppmålningen av det vinnande konstbidraget Pantanal av Rafael Alencar från konsttävlingen ”Gothenburg Art 21” vid Rosenlundsverket, Esperantoplatsen. ”Sätt färg på” är en projektidé och en modell som syftar till att skapa sysselsättning och främja integration. Projektet har bland annat som ambition att skapa fler arbeten för unga målare och hjälpa arbetslösa att komma in i arbete. Läs mer här: www.sattfargpa.se

Nedan ser ni ett par behind the scenes från pågående produktion vid Rosenlundsverket, Esperantoplatsen i Göteborg. Denna timelapse-produktionen fotograferas under 4 veckor.

Timelapsefotograf i Göteborg

Kontakta Vegafoto när ni vill dokumentera eller marknadsföra ert arbete. Läs mer här: www.vegafoto.se/time-lapse

Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 5.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 4.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 1.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 2.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 3.jpg

Timelapse-fotografering i Göteborg

Timelapse-fotografering i Göteborg

Kontakta Vegafoto när ni vill dokumentera eller marknadsföra ert arbete på ett modernt sätt. Vegafoto besitter en gedigen kunskap om timelapse då vi utfört ett flertal produktioner.

Ett urval kunder:
- Göteborg Energi & General Electric - Risholmen, Big Glenn vindkraftverk.
- Valmet - Värö Bruk.
Naturhistoriska Museet i Århus med konstnären Megalodon Creations

Nu går vi in i tekniken så ni får en insikt hur en timelapse-produktion kan se ut. Timelapse är en video baserad på ex. antal stillbilder/sekund. T.ex. om ni har ett bygge som pågår under en längre tid och vill visa hela bygget på 1-2 minuter i en färdig video då är timelapse ni skall välja.

Ett scenario:
- Kameran ställs in på att ta en bild var 3:e sekund under 10 min.
- Dessa stillbilder läggs efter varandra i videoredigeringsprogrammet och spelas sedan upp i 25 stillbilder/sekund.
- Detta generar en video med 200 stillbilder som spelas upp på 8 sekunder. Istället för att se en ”vanlig” video på 10 minuter visar vi samma händelser under 8 sekunder. Läs vidare så förklarar vi hur det såg ut när vi dokumenterade för kunden Göteborg Energi när Sveriges högsta vindkraftverk Big Glenn byggdes på Risholmen i Göteborg. 

Ovan ser ni en kortare version för denna bloggpost. Timelapse i full längd, klicka här: vimeo.com

Vegafoto producerade en timelapse när Göteborg Energi och General Electric byggde Sveriges högsta vindkraftverk (150 meter högt) på Risholmen i Göteborg. Vi gick igenom fyra rejäla stormar, skyfall, skinande sol och utrustningen klarade detta galant. För att minimera risken för kondens och fukt byggdes en specialbyggd vädertätad låda med värmeelement och optiskt glas. 

Kamerateknik:
Tidsintervall Kamera 1 (översiktskameran i lådan): 8 sek.
Tidsintervall Kamera 2 (alternativa vinklar): 2 sek.

Info:

Totalt 12 dagar time lapse-fotografering
Totalt 127 timmar inspelning
Total filmängd = 685800 MB (685,8 GB)
1 st. bild = RAWs 12 MB
Antal bilder per minut = 7,5 st
Antal bilder per timma = 450 st
Antal bilder totalt = 57150 st

Kamera inställningar:

1/50 sek (tidsprioritet)
Auto ISO

Kamera utrustning:

Canon EOS 5D Mark II (2 st.), Canon TS-E 17mm f/4 L Tilt-Shift, Canon TS-E 24mm f/3.5 L Tilt-Shift Lens, Canon EF 85mm f/1.2 L II USM, Canon EF 135mm f/2L USM, Canon Timer Remote Controller TC-80N3, Water proof home made box with heater inside & optical glass.

Redigering:

Capture One, Adobe Photoshop, Adobe After Effects, Final Cut Pro, QuickTime Pro, Twixtor, GBDeflicker.

Uppdragsgivare: Cohn & Wolfe
Kund: Göteborg Energi
Timelapse-video: Vega

Info:
"Göteborg Energi ett komplett energibolag som strävar efter att utveckla det hållbara göteborgssamhället. Stadens miljömål innefattar bl.a. ”Frisk Luft” och det verkställer vi genom Windlab. Vi skapar ett forskningscentrum där många aktörer kan forska och utveckla tekniken kring havsbaserad vindkraft. Genom detta skapas arbetstillfällen och näringslivet samverkar.

”-Att bygga havsbaserad vindkraft är ur vindperspektiv riktigt bra och i Göteborgs hamn har vi optimala förutsättningar utifrån att produktionen och konsumtionen ligger nära varandra. Det behövs inte byggas längre transportsträckor för elen och därmed minskar nätförlusterna och ger energieffektiviseringar.

Det långsiktiga målet är givetvis att få mer förnybar energi i våra nät och Windlab kommer efter tester och intrimning optimalt att producera 15 000 000 gröna kWh. Och det kan man säga försörjer 3 000 större lägenheter – 1/3 av Majorna. Vindkraft ger inga utsläpp av koldioxid och även där bidrar verket till stadens miljömål gällande frisk luft och begränsad klimatpåverkan.” säger Jonas Cognell, ansvarig för Förnyelsebar energi på Göteborg Energi.

Vad innebär verket?3 000 lgh kan få sin el från detta verk – 1/3 av Majornas lägenheter.7 500 elbilar kan drivas 1 000 milInga utsläpp av koldioxidInga utsläpp av partiklar (pm10)ArbetstillfällenForskning och utveckling kring havsbaserad vindkraftLokala och internationella samarbeten"

Windlab – Artiklar och inslag

www.goteborgwindlab.se
GP 19 dec – www.gp.se
Chalmers: www.chalmers.se
GP-webbtv: www.gp.se
Västnytt inslag 30 dec: svt.se
Artikel i Vindkraftsnytt.se: www.vindkraftsnytt.se
Havsvind blogg: havsvind.se

Stadens miljömål (som verket bidrar till)

Energieffektivisering: www5.goteborg.se
Begränsad klimatpåverkan: www.goteborg.se
Frisk Luft: www.goteborg.se

Länkar

Chalmers
SWPTC
SKF
VGR
General Electrics
Göteborg Energi
Göteborg Windlab
Energimyndigheten