Fotograf öva/träna i sin fotografering?​

Behöver en fotograf öva/träna i sin fotografering? 

Idag har det varit friska 18 m/s och lätt regn i Göteborg. Oavsett väder/vind tog jag min cykel och var ute i Göteborg och övade komposition med ett Canon EF 300mm/2.8L USM II. Det är ytterst sällan jag plåtar med längre brännvidder än Hasselblad HC 210mm F4.0 och Canon EF 135mm/2.0L USM. Men känner att vissa bildidéer behöver längre brännvidder. Framförallt när jag plåtar sport.

Foto: Vega

Denna lördagen övade/tränade jag att plåta med denna brännvidd. Just att öva/träna är ju något t.ex. fotbollsspelare gör. Men vi yrkesfotografer... Gör vi det? Jag gör def mitt bästa för att ha kontinuitet att öva. Är övertygad om att det nyttigt att våga pröva ny teknik och öva på vissa delar i din fotografering.

iPhone snapshot: Vega / Behind the scenes från dagens plåtning.

Vill passa på och tacka Goecker för Canon EOS 1D-X och Canon EF 300mm/2.8L USM II.
Ett kit jag varmt rekommenderar. 

//Vega

Timelapse - Megalodon Creations

Timelapse Göteborg - Megalodon Creations

Vegafoto fick i uppdrag av Naturhistoriska Museet i Danmark att göra en timelapse-produktion för konstnären Megalodon Creations. Produktionen sträcker sig över ca 10 veckor och vi har nu ca 2 veckor kvar.

Timelapse är en komplex produktion där planering och säkerhet är två viktiga ledord. Hela arbetsflödet skall dokumenteras i bild. Vegafoto besitter en gedigen kunskap om timelapse då vi utfört ett flertal produktioner. Ni kan läsa mer om hur en timelapse fungerar då vi fick i uppdrag av Göteborg Energi att göra en timelapse när Sveriges högsta vindkraftverk Big Glenn byggdes. Klicka här: http://vegafoto.se/time-lapse

När timelapsen är publicerat av uppdragsgivare och kund postas den här på bloggen. Nedan ser ni ett par behind the scenes tjusigt plåtat med iPhone i all sin enkelhet.

Lite allmänt... Bloggar detta över en frukost på lokala kaffebaren Bar Robusta och arbetsveckan är nu över. Igår magnetröntgade jag mitt knä som varit dåligt en längre tid. Väntar en diagnos i dagarna från IFK Kliniken Orthocenter. Känns lite jobbigt att besväras av knäet då jag sedan en tid tillbaka har tätt mellan fotouppdragen. 

Nästa vecka under tisdag och torsdag plåtar vi profilbilder och gruppbilder på ledning och styrelse för ett fastighetsbolag. Onsdag plåtar jag simning med Emma Igelström. Fredag jobbar vi med kamera 2 på timelapse-produktion.

Lite så ser det ut... Följ gärna Vegafoto på Instagram. Varmt välkomna och ha en riktigt härlig helg!

//Vega

Emma Igelström - Plåtning löpning

Vi plåtade löpning med Emma Igelström. Valde två olika locations där vi började nere i hamnen och avslutade i Linnestaden för en urban miljö.

Valde jobba med Canon EOS 1D-X och Profoto B1. Ovärdeligt att kunna plåta seriebildstagning med HSS. Använde Profoto Magnum Reflector som huvudljus och Profoto Zoom Reflector som kick.

iPhone video: Vega

Företagsportätt och imagebilder i Göteborg

Cirrus Communcation - Företagsportätt och imagebilder

Idag har vi plåtat affärsporträtt och imagebilder till Cirrus Communication i Göteborg. Efter plåtning blev det asiatiskt på Linne Sushi som jag varmt rekommenderar i Linnéstaden.

image.jpg

Eftermiddagen ägnas till bildval och påbörja retusch. Imorgon plåtar vi Emma Igelström. På tisdag plåtar vi ett fastighetsbolag och på torsdag tar vi in kamera 2 i en pågående timelapse produktion (sedan 6 veckor tillbaka). 

image.jpg

Ha en fortsatt bra vecka! 

//Vega

 

Nytt inköp - Skrivbord höj och sänkbart

Ergonomi, må bra på jobbet så arbetar du bättre.

Jag har kommit till en fas i livet där jag blivit mer och mer intresserad om att ta hand om kropp och knopp. Sedan sommaren 2010 tränar jag på Pilates Complete i Göteborg och där träningsåret summeras med bl.a. en hållningsanalys och vi pratar igenom hur året varit och hur framtiden önskas se ut.

Nedan ser ni en triptyk från 2010 - 2012 - 2015

Ni ser framförallt förändring av övre bröstryggen, huvudets placering och knäandet. I alla år har jag tillbringat en stor del av min arbetsvecka i en kontorsstol och som ni alla vet är något kroppen inte är gjord för och hur det påverkar våra kroppar på ett negativt sätt. För min del har det def inte gynnat mina tajta höftböjare, övre bröstrygg, axlarna och huvudets placering. Pilatesträningen har hjälpt mig att få tillbaka en bättre hållning, som minskar felaktig belastning i kroppen och inte bara den "snyggare ytan". 

Sedan många år tillbaka har jag funderat på att investera ett höj/sänkbart skrivbord och igår blev det äntligen verklighet. Efter ha jobbat ett par timmar idag är det en gåta att jag inte unnat min kropp detta tidigare och haft en ergonomisk arbetsplats. Så nu kommer jag variera mellan stående och sittande på pilatesboll. Skrivbordsstolen tas ut från retuschstugan. När kroppen säger ifrån är det väl bara helt naturligt att ta en paus? För tid är något vi alla människor har.

Jag sparade även ner några tänkvärda rader med bilder från IKEA där de ger fina tips om arbetshöjd och bildskärmens placering.

Nedan ser ni en tjusig iPhone-bild hur retuschstugan ser ut med nya skrivbordet IKEA Bekant. Färger och ljus i retuschstugan, läs mer här.