Hasselblad H5D-50c - Välkommen till Vegafoto

Hasselblad H5D-50c

Tänkte dela mina tankar rörande senaste Hasselblad-inköpet. Har sedan dag 1 i mitt yrkesliv som fotograf använt Canon och 2012 tog jag steget till mellanformat och Hasselblad. Det ångrar jag inte. Hasselblad har varit en fantastisk kamera parallellt med Canon. Mellanformatsystemet har inte varit bättre utan unikt på sitt sätt. Genom åren har jag alltid valt Canon gentemot Hasselblad p.g.a. höga ISO och slutartid över 1/800. Vid alla andra omständigheter har jag valt Hasselblad. Ni som har retuscherat en Hasselblad-fil vet varför. Det handlar inte om antalet pixlar. Bildfilen har ett "sound" och karaktär som är unik.

FullSizeRender.jpg

När Hasselblad släppte H5D-50c testplåtade jag kameran från Goecker. Då hade jag Hasselblad H4D-31 och visste inte vad som väntade mer än det som pappret sa. Jag gjorde plåtningen på ISO 1600. Med mellanformat. Ja ni läste rätt. Bildfilerna såg makalöst fina ut. Nu har det gått en tid sedan den plåtningen och under 2016 plåtade vi bl.a. för Volvo Cars med H5D-50c och jag fick ännu en gång bekräftat vilken ny värld som öppnats upp med CMOS-sensorn.

IMG_1331.JPG

Tekniken har utvecklats och det är tre system som jag äger just nu: Sony, Canon & Hasselblad.

Vi köpte Sony a7S II förra månaden och den kommer primärt användas för rörligt, extremt höga ISO och rese/city-kamera. Canon kommer falla bort som system men behåller 5D Mark III som timelapse-kamera och objektiven kan användas med adapter på Sony. Hasselblad H5D-50c och Sony a7s II kommer ersätta Canon. 

Nu ser jag fram emot nästa vecka när vi plåtar på IKEA. Känslan att kunna plåta mellanformat på högre ISO, inte behöva plåta med kabel till dator utan använda iPad och Hasselblad wi-fi. Sedan bildfilerna... Ser fram emot att fortsätta vara en stolt och glad Hasselblad-ägare.

Fresh for 2017!

 

//Vega

 

Hasselblad H4D-31 säljes

Hasselblad H4D-31 säljes

Hasselblad H4D-31 säljes då jag skall köpa en H5D-50c. En fantastisk kamera som är betydligt mer än 31 MP. Detaljåtergivningen, färgerna och det magiska "släppet" är unikt för Hasselblad. Kameran har "True Focus" som ger precis autofokus över hela bildytan. Skickar med orginalkvitto (Goecker), kamerahus, 2 batterier, laddare och orginalkartong. Kameran är extremt välvårdad. Ni får givetvis kika på den innan köp i Linnestaden, Göteborg.

Resolution: 31MP (4872 x 6496)
Sensor: 33.1 x 44.2mm CCD; 6.8 micron pixels with microlenses over each pixel well
ISO range: 100-1600
Bit Depth: 16 bit
File Formats: Lossless compressed Hasselblad RAW 3FR
File Size: Hasselblad's proprietary file format 3FR: 35MB; in 16 bit Tiff: 181MB; in DNG format: 39MB
Color Management System: Hasselblad Natural Color Solution
Storage Type: CF card type U-DMA (e.g. SanDisk extreme IV) 
Or tethered to Mac or PC
Storage Capacity: 2 GB CF card holds 50 images on average
Capture Rate: 1.2 seconds per capture or 42 captures per minute
Histogram: Yes
Filter: IR filter mounted on CCD sensor
Audible Alarm: Yes

Är ni intresserade kan ni kan ringa mig på 0704 245632 eller maila info@vegafoto.se

Pris: Har tänkt mig 25000:-. (Optik ingår ej).

Porträtt - PS Onlineaktioner

Porträtt - PS Onlineaktioner 

Vi plåtade ca 50 affärsporträtt förra veckan för PS Onlineaktioner. Vi riggade en mobil fotostudio i ett konferensrum på Scandic Crown där kunden hade hela sin personal samlad i Göteborg. Postar ett av porträtten här.

Foto: Vega
Kund: PS Onlineaktioner
Datum: 2016.10.26

Kamera: Hasselblad
Ljus: Profoto

Foto: www.vegafoto.se // Förstora - Klicka på bilden.

Skärmdump: www.vegafoto.se // Samtliga porträtt publiceras på PS Onlineaktioner.

Porträttfotograf i Göteborg

Söker ni affärsporträtt och profilbilder med er personal i Göteborg? Antingen utför vi plåtningen i studion här i Göteborg eller som alltfler kunder väljer så riggar vi en mobil studio på ert företag. Har ni många konsulter som sitter ute hos kund så är det vanligt att boka in plåtningen när det är kick off eller t.ex. årets julfest. Att boka ett konferensrum på t.ex. ett hotellrum är vanligt och smidigt sätt när hela personalen är samlad. Ni kan läsa mer om hur ett fotouppdrag kan genomföras, klicka här: http://vegafoto.se/business

Söker ni porträttfotograf i Göteborg (läs mer här) så maila info@vegafoto.se eller ring 0704 245632 för offert så tar vi fram offert som passar er som kund. 

//Vega

Colorado & Utah - Hösten 2016

Postar ett galleri med bilder från våran resa till Colorado och Utah.
Samtliga bilder kommer ligga i mitt bildarkiv på Johner Bildbyrå (klicka här).

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilderna.

Vad händer på Vegafoto

Vad händer på Vegafoto

Det är ca tre veckor sedan jag gjorde en bloggpost och det beror inte på att det varit lugnt på jobbet, snarare raka motsatsen. För ca 10 dagar sedan kom vi kom hem från Colorado och Utah. Kommer en bloggpost om den resan inom kort.

I tisdags rekade vi hos kund med byrån F&B Factory inför kommande plåtning. Övriga plåtningar från senaste veckorna postas på Vega-bloggen efter att bilderna publicerats av kund. Kika in igen och följ gärna Vegafoto på sociala medier. Klicka på länkarna nedan.

Porträttfotografering i Göteborg. 

Foto: www.vegafoto.se // Förstora - Klicka på bilden.

I onsdags plåtade vi nya porträtt på Virtual Manufacturing här i Göteborg. Postar ett porträtt och behind the scenes. Söker ni porträttfotograf i Göteborg (läs mer här) så maila info@vegafoto.se eller ring 0704 245632 för offert så tar vi fram offert som passar er som kund.

iPhone snapshot: www.vegafoto.se

Behind The Scenes - Förra veckans plåtningar

Postar ett par behind the scenes från förra veckans plåtningar. Denna veckan har vi portfoliovisning på F&B Factory på tisdag och plåtning på torsdag för Kramers Trafikskola. Fredag boardar vi kärran som skall ta oss till Colorado och Utah. 18 dagar vandring i fjäll och ökenlandskap väntar.

Ni kan även följa Vegafoto på LinkedIn, Instagram och Facebook. Klicka på länkarna nedan. Ha en riktigt bra vecka och kul att ni kikar in på Vegafoto-bloggen.

//Vega

Nya imagebilder till Yogaroom

Yogaroom Kungsbacka

Vegafoto plåtade nya imagebilder till Yogaroom i Kungsbacka. Efter plåtningen gjorde vi ett par porträtt med några som var med under dagen. Postar två bilder här. 

Samtliga bilder retuscheras om några veckor och postas här på bloggen.

Foto: Vega
Kund: Yogaroom
Datum: 2016.09

Förstora - Klicka på bilderna.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.