Vad händer på Vegafoto

Vad händer på Vegafoto

Det är ca tre veckor sedan jag gjorde en bloggpost och det beror inte på att det varit lugnt på jobbet, snarare raka motsatsen. För ca 10 dagar sedan kom vi kom hem från Colorado och Utah. Kommer en bloggpost om den resan inom kort.

I tisdags rekade vi hos kund med byrån F&B Factory inför kommande plåtning. Övriga plåtningar från senaste veckorna postas på Vega-bloggen efter att bilderna publicerats av kund. Kika in igen och följ gärna Vegafoto på sociala medier. Klicka på länkarna nedan.

Porträttfotografering i Göteborg. 

Foto: www.vegafoto.se // Förstora - Klicka på bilden.

I onsdags plåtade vi nya porträtt på Virtual Manufacturing här i Göteborg. Postar ett porträtt och behind the scenes. Söker ni porträttfotograf i Göteborg (läs mer här) så maila info@vegafoto.se eller ring 0704 245632 för offert så tar vi fram offert som passar er som kund.

iPhone snapshot: www.vegafoto.se

Behind The Scenes - Förra veckans plåtningar

Postar ett par behind the scenes från förra veckans plåtningar. Denna veckan har vi portfoliovisning på F&B Factory på tisdag och plåtning på torsdag för Kramers Trafikskola. Fredag boardar vi kärran som skall ta oss till Colorado och Utah. 18 dagar vandring i fjäll och ökenlandskap väntar.

Ni kan även följa Vegafoto på LinkedIn, Instagram och Facebook. Klicka på länkarna nedan. Ha en riktigt bra vecka och kul att ni kikar in på Vegafoto-bloggen.

//Vega

Nya imagebilder till Yogaroom

Yogaroom Kungsbacka

Vegafoto plåtade nya imagebilder till Yogaroom i Kungsbacka. Efter plåtningen gjorde vi ett par porträtt med några som var med under dagen. Postar två bilder här. 

Samtliga bilder retuscheras om några veckor och postas här på bloggen.

Foto: Vega
Kund: Yogaroom
Datum: 2016.09

Förstora - Klicka på bilderna.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Porträttfotografering Göteborg

Porträttfotograf i Göteborg

Igår plåtade vi porträtt på Elof Hanson. Uppdragsgivare/Byrå: Plentymore. Imorgon plåtar vi nya imagebilder under en heldag på Yogaroom i Kungsbacka. Fredag blir det heldag plåtning på Fast Engineering. Uppdragsgivare Mikael Selin Art Direction & Illustration.

Oavsett uppdrag denna veckan så är det tveklöst roligaste att få jobba med människor. Det är något jag alltid uppskattat under mina yrkesår både som frisör, DJ eller sedan 2005 som yrkesfotograf. Skicka gärna ett mail på info@vegafoto.se eller ring 0704245632 nästa gång ni söker fotograf så sätter vi samman en plåtning som passar er som kund.

image.jpg

Här kan ni se några behind the scenes från en av veckans plåtningar. Det blir vanligare och vanligare att vi kommer till kund och riggar en fotostudio. Och det är många kunder som uppskattar det då de inte behöver flytta sin personal till annan plats. Vi gör ett körschema baserat på personalens namn och tid när respektive person skall plåtas. Detta gör att personalen kan arbeta som vanligt större delen av den dagen plåtningen äger rum. 

image.jpg
image.jpg

Sitter just nu på lokala kaffebaren Daily Dose på Nordenskiöldsgatan och bloggar detta till en smarrig juice med ingefära. Rekommenderar varmt ett besök när ni är i Linnéstaden.

//Vega

image.jpg

Pilates Complete - Plåtning imagebilder 2016

Nya imagebilder till Pilates Complete

Plåtade nya imagebilder till Pilates Complete som nu är retuscherat och levererat. Ni kan se samtliga bilder i galleriet nedan. 

Foto: Vega
Kund: Pilates Complete
Datum: 2016.08

Förstora - Klicka på bilderna.

Vandring och fotografering i Colorado och Utah.

Fotoäventyr - Colorado och Utah hösten 2016.

Nu börjar det närma sig... Förmodligen kan detta mycket väl bli vårt tveklöst mest intressanta och givande fotoäventyr. Den 23 september åker vi till Colorado och Utah under 18 dagar. 

Foto/Källa: wallpaperfolder.com // Förstora - Klicka på bilden.

Vi skruvar tillbaka klockan till förra hösten. Jag hade haft en helt normal arbetsperiod till förra semestern. Vi åkte då till Fårö och hade väldigt fin och lyckad fotografering. När vi kom hem från våran kreativa semester var det extremt lugnt med plåtningar och det gjorde iförsig inte så mycket då jag hade ett stort antal bilder som skulle retuscheras till mitt bildarkiv på Johner Bildbyrå.

Det hade nu gått tre veckor och inga nya plåtningar hade bokats och jag började fundera... Ni vet som är småföretagare. Då fick jag två offertförfrågningar men avslag på båda då byråarna fick in billigare alternativ. Jag tänkte jaja... Så är det ju ibland. Men nu hade veckorna börjat gå så jag bestämde för att åka och solo-vandra i Abisko. Det skulle visa sig ge mer än att jag behövde fundera lite om mitt företag då jag aldrig varit i den situationen innan. Degen ska ju in. När jag kom hem så kom uppdragen in och Vegafoto har haft det bästa året både ekonomiskt och tveklöst mest utmanade, intressanta och roliga plåtningar sedan starten 2004. Det är jag evigt tacksam för 🙏 Detta om detta... Tillbaka till Abisko förra hösten.

När jag kom upp till Abisko Fjällstation delade jag stuga med ett par andra personer. En av dessa personer var Ryan Hoppal från Colorado. Vi hängde tillsammans under våra dagar i det underbara landskapet. Det fina var att vi hade flera gemensamma intressen som t.ex. friluftsliv och fotografering. Ryan jobbar huvudsakligen med rörlig bild och location-scout och jag arbetar med stillbild men vi hade ett gemensamt intresse för bild så våra dagar var riktigt trevliga.

Foto: Vega // Bild jag plåtade med Ryan vid Abisko förra hösten. Förstora - Klicka på bilden.

När det var dags att åka hem till Göteborg så kom Ryan förbi Göteborg efter några dagar. Han ville hälsa på och se Göteborg under ett par timmar innan han skulle vidare ner till Europa och location-scouta på uppdrag inför ev. kommande inspelningar. Vi fick bra kontakt under dessa dagar och man kunde lika väl tro han var en go gôbbe från Göteborg. Då bjöd han mig och min fru till Colorado. Vi bokade biljetterna vid årsskiftet till resan vi nu ska göra. Leva friluftsliv med Ryan, hans fru Jenn och deras hund Anuk under drygt 14 dagar i Colorado och Utah.

iPhone snapshot: Vega // Groupie med Ryan (Colorado, Tapir (Taiwan) och jag i Abisko.

iPhone snapshot: Vega // Ryan plåtar några fina locations i Göteborg med sin Sony a7S II.

Så där fick ni höra storyn bakom vårt kommande äventyr då vi kommer vandra och plåta i Colorado och Utah. Enligt Ryan som planerat våran resa blir det allt från vandring med tält på 4000 meters höjd med snö i Colorado till ökenlandskap med bad i Utah. Vi lever 100 % friluftsliv 👍💫.

Är det några av mina läsare som vill ha kläder/utrustning inom friluftsliv, terränglöpning alt. yoga plåtat i dessa miljöer så maila mig gärna på info@vegafoto.se eller ring +46 (0)704 245632.

Lev dina drömmar.

//Vega

Vegafoto-bloggen

Sommaren är nu på väg mot sitt slut och den vackra hösten väntar. Sitter just nu och skriver detta på lokala kaffebaren Daily Doose som ligger hemma vid Nordenskiöldsgatan i Göteborg och funderar hur Vegafoto-bloggen kan utvecklas/förändras.

Det känns helt klart som att Instagram fyller en viss funktion som bloggen gjorde tidigare men upplever att olika sociala medier kommer och går med trender. Twitter är ett exempel som jag var aktiv på tidigare och sedan en tid har jag avslutat det kontot. Bloggen har jag haft i flera år och har inga planer att avsluta den.

Till saken... Kommentarer är så gott som obefintliga här på bloggen men antalet besökare har inte minskat. Det hade varit intressant och veta vad ni vill se mer eller mindre av här på bloggen så jag hade uppskattat om ni vill skriva ett par ord eller rader. Vill passa på och tacka er att ni kikar in här och jag ser fram emot att dela med mig av mitt yrke som fotograf på Instagram, Facebook, LinkedIn och sist men inte minst här på Vegafoto-bloggen.

Innan ni loggar ut och surfar vidare får ni mer än gärna skriva ett par ord/rader. Vill ni maila på info@vegafoto.se går det självklart bra det med.

//Vega