Behind the scenes - Ljustest inför matfoto-workshop

Added on by Michael Jönsson.

Ljussättning - Test inför matfotografering.

Imorse var det bildleverans på jobb från förra veckan. Därefter tog jag min MBP och gick till lokala kaffebaren Bar Circi och jobbade vidare med innehållet till matfoto-workshopen som jag har i Skellefteå den 16 Februari i samband med föreläsningen på Norrlandsdagarna 13 Februari.

Under eftermiddagen gjorde jag ett par ljustest inför workshopen. Här kan ni se några snapshots på kapa-flaggor med utskuret hål för ljusinsläpp. Denna workshop i matfotografering kommer även hållas i Göteborg. Återkommer inom kort med mer info.

Nu skall jag testa ett par varianter till på ljussättning innan det är dags att träna Yoga på Pilates Complete ikväll. Ha en fortsatt bra dag!

//Vega

Behind The Scenes - Grupp-porträtt

Added on by Michael Jönsson.

Fotografering - Grupp-porträtt 50 personer

Ibland vill jag dela med mig av det vi arbetar med och gärna samma dag i form av snapshots som postas på Instagram. På grund av sekretess och vissa omständigheter är det ofta begränsningar i vad som kan visas i ett sådant tidigt skede. Oavsett tycker jag det är kul och intressant att dela det som går att publicera på sociala medier.

I torsdags hade vi en stor produktion där ca 50 personer plåtades i en gruppbild. Här kan ni se några iPhone pics från våran riggning under tidig torsdag morgon.

//Vegafoto

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Matfotografering - Januari 2015

Added on by Michael Jönsson.

Matfoto

Här kan ni se senaste matbilderna som jag plåtat under 2015.01.
Skicka gärna ett mail på info@vegafoto.se eller ring 0704-245632 när ni söker matfotograf i Göteborg nästa gång.

Foto: Vegafoto

Kamera: Hasselblad H4D-31
Optik: Hasselblad 120 mm
Stativ: Gitzo Carbon 6X GT3531Really Right Stuff Bh1-LReally Right Stuff Ballhead Bh-55 LR

Datum: 2015.01
Förstora - Klicka på bilderna

Arbetsveckan rundas av med Garuda

Added on by Michael Jönsson.

Garuda träning

En härlig känsla att runda av denna arbetsvecka med träning. Precis kommit hem från Garuda med instruktör Magnus RingbergPilates Complete. En skön känsla att sätta sig i middagsbordet och avnjuta en vällagad middag av min fru när vi båda är nytränade och påfyllda.

Foto: Pilates Complete / Kvällens garuda-klass. 

Vill passa på att tacka er bloggbesökare för denna veckan. Njuut lite extra av ledigheten så strålar vi samman nästa vecka här på Vegafoto-bloggen. 

Norrlandsdagarna 2015 - Föreläsning

Added on by Michael Jönsson.

Norrlandsdagarna 2015 - Föreläsning

Blev kontaktad av Norrlandsdagarna förra veckan. Självklart åker jag upp till Skellefteå 13-15 Februari och har en föreläsning. Kommer planera föreläsningens innehåll om en vecka. Varmt välkomna den 13 februari kl. 16.00 - 17.00.

image.jpg

Har även bokat in att ha workshop med 8 fotografer denna helgen i Skellefteå. Vi kommer ägna dagen till matfotografering. Det blir en bloggpost med BTS och workshopens innehåll i slutet av februari månad.

image.jpg

Foto: Vegafoto // Uppdragsfotograferade ”Tema vilt” för kunden Martin & Servera med Fredrik Andersson och Eddy Zippert Karlsson som är medlemmar av Svenska Kocklandslaget. Se fler bilder här: vegafoto.se/blog

Planeringsmöte inför plåtning och riggat ljus

Added on by Michael Jönsson.

Tidig uppstigning idag och planeringsmöte på byrån inför ett uppdrag nästa vecka. Allt känns bra och svårighetsgraden på denna plåtning ligger förmodligen runt en 8 (av 10). Kommer dela med mig mer av detaljer rörande teknik osv efter uppdraget är publicerat.

image.jpg

iPhone snapshot: Vegafoto // Frukost och fyller på med inspiration från Pinterest.

image.jpg

iPhone snapshot: Vegafoto // Tidig och skön morgonpromenad till byrån. Blir påmind om vilken fin stad jag bor i.

image.jpg

iPhone snapshot: Vegafoto // Riggat Profoto D1 1000w, ProGlobe, 1x4 och 3x4 softbox. Hasselblad 120 mm.

Har precis riggat och satt ljuset inför kvällens/morgondagens energidryck-plåtning. Klockan har just passerat 15.30 och Skalmans kaffeklocka ringde precis. Skönt att kunna ta en promenad ner till lokala kaffebaren Circi Här i Linnéstaden och sammanfatta dagen i denna bloggposten över en dubbel espresso (med l i t e mjölk). Vissa väljer kalla den en dubbel macchiato.

Känns gott för kropp och knopp att träningen kommit igång igen efter jul/nyårledigheten. Ikväll är det Global Yoga på Pilates Complete så det blir perfekt med yoga, middag och sen kvällsplåtning. Detta om detta....

Ha en fortsatt bra dag och tack för att ni kikar in på Vegafoto-bloggen. 

Lisa Shaw & Dario D'Attis Feat. Lisa Shaw - All Over Again (Rocco Deep Mix)

Måndag - Vad händer...

Added on by Michael Jönsson.

Tänkte bli fler bloggposter i år och dela mera om vad dagarna innehåller. Allt från jobb, träning, musik, mat/dryck och resor. Min livsstil helt enkelt.

So... Ägnat denna morgon till mailhantering och planera vidare inför kommande plåtningar. Det gäller 50 personer i gruppbild, produktfoto energidryck och föreläsning och workshop uppe i Norrland. Nu blev det jobb förra helgen så det blev inte mycket tid till annat än foto hela föra veckan. Så man kan väl säga att det nya året har kommit igång. 

Nu är det dags att ta ett break från kontoret och träna pilates 12-13 sedan lunch. Eftermiddagen tänkte jag jobba med materialet till föreläsningen på Bar Circi, min lokala kaffebar hemma i Linne. Skönt att få ett miljöbyte under ett par timmar. Och samtidigt gott kaffe!

Vi väntar på energidryckerna från kund och imorgon bitti planeringsmöte på byrån inför gruppbilden. Det är lite vad som hänt/händer på Vegafoto just nu...

Följ gärna Vegafoto på övriga sociala medier. Klicka på länkarna nedan.