Arkitektur - Belgien

Arkitektur - Waterloo & Bryssel

Har precis boardat kärran och är på väg till Bryssel i Belgien. Skall bli riktigt trevligt att fotografera arkitektur och umgås med fotografen Wilhelm Westergren ett par dagar. Ser fram emot att posta bilderna på bloggen nästa vecka.

Vill passa på och önska er en riktigt trevlig helg!

//Vega

IMG_7490.JPG

iPhone snapshot // Mooot Bryssel. 

Föreläsning på Stenugnsbaden Yacht Club

Fotograf - Föreläsning

Idag har jag videofotograferat en föreläsning med Christian Sörensson från Sörenssongruppen på Stenugnsbaden Yacht Club. Intressant och lärorikt att lyssna på föreläsningen som handlade om ”Fördomar”. 

Söker ni video/stillbild-fotograf rörande dokumentationsfilm, informationsfilm, filmning av konferenser, föredrag, dokumentera en föreläsning eller t.ex. en intervju så hör av dig för offert.

E-post: info@vegafoto.se
Mobil: 0704235632

iPhone snapshot: Vega

Capture One PRO - Byte av RAW-filhanteraren

Capture One PRO - Byte av RAW-filhanteraren

IMG_2705.JPG

Flertalet fotografer plåtar i Raw-format nuförtiden och nu byter jag tillbaka till Capture One efter 7 år. Varför bytte jag till Adobe Lightroom under 2010? Det var väl egentligen bara en anledning, jag investerade ett nytt system från Hasselblad. Hasselblad hade då liksom nu Phocus men då var programvaran extremt begränsad i vad man kunde få ut ur RAW-filen.

Det gjorde att jag slutade använda Capture One som jag använde under åren fram till 2010. Idag har jag tre kamerasystem. Canon, Sony och Hasselblad. Det gör att filerna från Canon och Sony bearbetas i Capture One Pro och Hasselblad i Phocus.

Ägna en stund till videon nedan där ni ser arbetsflödet rörande färghantering. 

RTimelapse - Lightroom plugin

Är lite kluven med Lightroom i ett fall och det handlar om timelapse där jag använder LRTimelapse-plugin som är helt fantastiskt. Vet att det förts en diskussion mellan de båda parterna men kruxet är tydligen att Adobe har ”an open standard when it comes to the XMP-interface”. LRTimelapse skriver ”I've had contact with Phase One, but currently the do not offer an XMP interface like it would be needed to interact with the software.”

Kan förövrigt tycka det är dags att Lightroom och Capture One utvecklar sina programvaror så vi fotografer har ett lika proffesionellt timelapse-arbetsflöde i deras programvaror som med pluggen LRTimelapse. Återstår att se.

Idag har jag ett abonnemang på Photoshop och Lightroom så det lär ligga kvar. Har ni inte använt Capture One så rekommenderar jag varmt en gratis testperiod.

Lifestyle - Porträtt Josefin Olsson

Porträttfotografering i Göteborg

Idag fotograferades porträtt med Josefin Olsson i Slottsskogen, Göteborg. Jag träffade Josefin när vi uppdragsplåtade med Kramers Trafikskola och fastnade för hennes fina leende. Innan fotograferingen tog vi en kaffe på lokala kaffebaren Bar Robusta där jag fick en inblick i hennes yrke som flygvärdinna på SAS och instruktör på Sankt Jörgen Park.

Är just nu ute på en spännande resa där jag utvecklar och förändrar min karaktär i redigeringen. Det handlar först och främst om att färgpaletten, vit och svartpunkt.

Använde enbart befintligt ljus som gav fin karaktär till porträttet.

Foto: Vega
Location: Slottsskogen
Datum: 2017.10.23

Kamera: Canon EOS 5D Mark III
Optik: Canon EF 135mm f/2L USM

Förstora - Klicka på bilderna.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.