Ditt varumärke som fotograf

Intressant. Mer än 50% av mina fotouppdrag 2015 har Vegafoto utfört tack vare via mina kunder eller vänner. Jobba med det du älskar, ha roligt på jobbet då utvecklas du och dina önskade kunder kommer stråla samman med dig. Kan se de företag jag rekommenderat under 2015. Det är företag som erbjuder mig något kvalitativt och jag självklart rekommenderat till mina vänner och affärsrelationer.

 

image.jpg

Lifestyle - Samantha

Foto: Vegafoto
Kamera: Canon EOS 5D Mark III
Optik: Canon EF 85mm f/1.2L II USM

Datum: 2015.11.24
Location: Bar Robusta
Förstora - Klicka på bilderna.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Ofta när jag plåtar vill jag ge kunden frihet i sitt bildanvändande. Att ge utrymme för alternativa beskärningar där bilden kan användas i olika typer av publiceringar. I bilden ovan jobbade jag med att hitta ett skönt betraktningsavstånd och en väl avvägd vinkel till Samantha. Utmanande och roligt att göra denna bild då speglingarna i fönstret gick hand i hand med komposition och utsnitt. 

Vill visa några tankar och idéer runt min komposition och utsnitt. Nedan ser ni tre alternativ där kunden kan beskära bilden för olika känslor gentemot obeskuren bild.  

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Lite mer närhet till motivet där Samantha får mycket attention i bilden gentemot café-miljön. Många väljer plåta bilden med detta utsnitt som jag själv tycker är väldigt snyggt. Men titta på bilden ovan och jämför. Inte stor skillnad men känslan är helt olika i mitt tycke.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Ett fint avstånd om jag skulle porträttera Samantha där textens innehåll handlar om henne. Har inte lagt ngn tid på att vinjettera de alternativa beskärningarna utan enbart visa utsnittet.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

En fördel med att plåta horisontella bilder är att ge kunden större frihet i sitt val av vertikal eller horisontell publicering. Här ser ni en vertikal beskärning som gör sig väldigt fint och ett bra alternativ till obeskuren bild i det horisontella formatet.

Still life - Ljussättning i mörkret.

Vintern är på ingång och det skall som vanligt snart avsättas mer av min tid till produktfoto. Dags att nörda in sig igen i blixtljusets spännande värld. Mycket är så självklart och grundläggande. Men oj så många fotografer vi är som inte tänker på detta dagligen när vi plåtar utan bara går på feeling. Några tänkvärda rader rörande skugga:

 - Ljusets vinkel påverkar skuggans längd. Tänk släpljuset på eftermiddagen gentemot var solen står kl. 12. Hur ser skuggans längd ut...

 - Avståndet mellan ljuskälla och objektet som påverkar skuggans storlek. Det är så självklart. Men så många fotografer som inte tänker på det. Tänd golvlampan och belys väggen. Gå nära lampan och se hur din skugga ser ut på väggen. Gå nära väggen och se hur skuggan ser ut. Visst förändras skuggans storlek.

Självklart? Javisst men jobbar du med det tänket i din senaste plåtning? Nej förmodligen inte. Avsätt tid till att göra lekfulla produktplåtningar nu när mörkret stannar här någon månad. En sak är säker. Ju mer du övar i studion desto lättare kan du tolka ljus och hitta ett önskat ljus när du plåtar t.ex. nästa sommar med ett befintligt ljus.

 //Vega

image.jpg

Personalporträtt och profilbilder i Göteborg

Personalporträtt och profilbilder i Göteborg

Söker ni affärsporträtt och profilbilder med er personal i Göteborg? Antingen utför vi plåtningen i studion vid Röda Sten eller som alltfler kunder väljer så riggar vi en mobil studio på ert företag.

I samband med porträtten är det ett bra tillfälle att plåta en gruppbild då hela personalen är samlad. Har ni många konsulter som sitter ute hos kund så är det vanligt att boka in plåtningen när det är kick off eller t.ex. årets julfest.

Foto: Vega // Affärsporträtt. Kund: Promas

Foto: Vega // Affärsporträtt. Kund: Promas

Vi plåtar även profilbilder i olika miljöer på ert företag som ni kan använda i marknadsföringen. Det är planerade situationsbilder med personalen i sitt arbete eller kaffepaus. Se det som ett levande bildmaterial för t.ex. er webbplats, broschyrer eller t.ex. mässmaterial. 

Foto: Vega // Profilbild. Kund: Metso

Foto: Vega // Grupp-porträtt. Uppdragsgivare: r2. Kund: Aranäs

Foto: Vega // VD-porträtt. Uppdragsgivare: r2. Kund: Aranäs

För det skall gå så smidigt som möjligt för dig som kund riggar vi utrustningen och sätter ljuset i god tid innan första porträttet tas. Detta gör att personalen inte är ifrån sitt arbete mer än de 5-10 min som plåtningen tar.

iPhone snapshots: Vega // Behind the scenes från några av våra plåtningar under 2015.

Vi jobbar alltid med fotoassistent som riggar ljuset och även håller koll så samtliga i personalen blivit plåtade. Allt för att det skall bli enkelt för dig som kund. Bilderna plåtas med Hasselblad och vi ljussätter med Profoto-blixtar som ger er väldigt fin bildkvalitet för print/tryck eller webb.

Har ni frågor rörande porträtt eller profilbilder till ert företag så maila gärna. Vi skräddarsyr en lösning som passar ditt företag. Ser fram emot att ni hör av er på info@vegafoto.se alt. ring 0704-245632

Lifestyle - Ekås jaktlag i Burhult.

Lifestyle - Ekås jaktlag i Burhult.

Vi plåtade älgjakt med Ekås jaktlag i Burhult och hade ett härligt gråväder som gav fin karaktär till bilderna.

Foto: Vegafoto
Datum: 2015.11.14

Förstora - Klicka på bilderna i galleriet.

Yoga - Plåtning och behind the scenes med Johanna Alvin

Yoga - Plåtning med Johanna Alvin

Plåtade nya profilbilder till Johanna Alvin och hennes nya yogastudio på Ekedalsgatan i Göteborg. Postar ett par bilder och en behind the scenes video från våran plåtning.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

iPhone video: Vega // En video i alla sin enkelhet som visar 15 sek behind the scenes från våran plåtning i yogastudion. Kul att videon fått sådan fin spridning på Facebook med drygt 2500 visningar på två dagar. The best camera is the one that's with you.

Förstora - Klicka på skärmdumpen.