Video - Kramers Trafikskola

Kramers trafikskola - Motorcykelresa till Stryn.

Vegafoto dokumenterade en MC-resa med Kramers trafikskola till Stryn, Norge. Vi plåtade stillbild och rörligt. Kramers trafikskola visar denna videon på 8 sekunder i mediakuben när Frölunda Indians spelar i Scandinavium

Text hämtad från Kramers trafikskola:
"Frölunda Indians spelar ishockey i Sveriges högsta serie, SHL. Många av oss på Kramérs gillar hockey och då främst Frölunda. Då Frölunda satsar stort på egna produkter och andra unga spelare kändes det helt rätt att sponsra laget och synas på Scandinavium. Du kommer ha möjlighet att träffa oss på 13 av lagets hemmamatcher i Scandinavium. Där kommer vi ha med oss motorcyklar och bjuda på olika jippon. I och med sammarbetet kommer Kramérs Trafikskola vara ”Kunglig hovleverantör” av körkortsutbildning till alla i Frölundas organisation."

DJI Osmo och DJI Phantom 4

Samtliga videoklipp är plåtade med DJI Osmo och DJI Phantom 4.
Video full längd: www.vegafoto.se/blog
Stillbilder: www.vegafoto.se/blog

 

//Vega

Private work - Matfotografering

Matfotografering - Vera och Ruth, Linnegatans Ostaffär och Fram.

I eftermiddags plåtade jag en bild med knäcke från Vera och Ruth, grönmögelost från Linnegatans ostaffär och päron/valnötter från Fram

Foto: Vega
Kamera: Hasselblad H5D-50c
Optik: Hasselblad HC Macro 4/120 mm
Datum: 2017.01.14

Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega / Förstora - Klicka på bilden. Focus stacking baserad på 40 exponeringar.

Portfoliovisning idag.

Fotograf - portfolio

Alltfler fotografer väljer visa portfolion digitalt idag. Jag föredrar att visa ca 20 st. A2-printar och vill/finns tid att kika djupare i portfolion har jag iPad med till byrån.  

Vegafoto Volvo Cars.JPG

Hur tänker jag när portfolion sätts samman inför mötet idag? Sedan några år visas vad jag vill plåta inte vad jag har plåtat. Bilderna är från tidigare plåtningar men väljer enbart visa det jag huvudsakligen vill plåta idag. 

Håll tummarna för en lyckad portfoliovisning i eftermiddag och ha en fortsatt härlig dag! 

PS. Lägg gärna till Vega-bloggen i ert RSS-flöde blog RSS och prenumerera under 2017.

//Vega

Inspiration - Ett bättre samtal.

Inspiration - Ett bättre samtal.

Kikade på en intressant TED Talks med Celeste Headlee. Nedan kan ni fylla på med några intressanta saker rörande ett bättre samtal.

- Var närvarade. Var i nuet. Då har du ett bättre samtal. Gå in i samtalet med tron att du kommer lära dig något och att du kan inspirera eller lära din samtalspartner något.

- Du lyssnar rentav bättre om du ställer dig själv åt sidan. Ibland får du hålla inne med dina egna åsikter. Alla är experter på något. 

- När du lyssnar så sätts dina tankar igång och ofta på något som inte är relaterat till det personen pratar om. Släpp de tankarna och lyssna klart oavsett om det är 10 sek eller 30 sek.

- Att våga visa att man inte vet allt. Om du inte förstår vad personen pratar om, säg det då. Då förenklar eller förtydligar garanterat personen sitt samtalsämne. 

- Jämställ eller jämför inte din erfarenhet med din samtalspartner. All erfarenhet är individuell.

- Samtal är inte rätt tillfälle att göra reklam för sig själv.

- Försök att inte upprepa dig.

- Håll dig till ämnet.

- Konsten att lyssna är den viktigaste egenskapen du kan utveckla.

- När jag pratar har jag kontroll. Därför pratar folk mer än lyssnar. Du behöver inte lyssna på sådant du inte vill. Uppmärksamheten är på mig och jag kan blåsa upp mitt ego.

- De flesta lyssnar inte för att förstå. Vi lyssnar för att kunna svara.

- Var kortfattad när du samtalar med en person.

- Var intresserad av andra människor.

Inspiration - Lägg saken du aldrig hittar på samma plats.

Lägg saken du aldrig hittar på samma plats varje dag.

Vet inte hur ni har det med "var sak har sin plats". Denna linen hörde jag även som liten och blev extra påmind om det under lumpen då det var viktigt att snabbt kunna hitta och packa sin utrustning. Men hur går det med "var sak har sin plats" för mig idag?

I mitt kontor har jag hyfsad ordning idag och köpte t.ex. en ny förvaringshylla med lådor där fotoutrustning ligger. Och när jag har plåtning tar jag fram tomma väskor och packar dom. Efter plåtning tar jag upp utrustningen och lägger tillbaka den i sin låda i bokhyllan. Funderar på att göra "pack-lista" detta året. Vi får se....

Men vad är jag hopplöst tankspridd med? Det är def inte nycklar för de hänger alltid i nyckelskåpet. Det är mobiltelefonen. 10 av 10 gånger när jag skall gå ut så får jag leta efter den. Det tar alltid onödig tid och är helt klart ett irritationsmoment. Men det är inte konstigt då jag alltid lägger mobiltelefonen på olika ställen. 

Så fr.om. i måndags lägger jag alltid mobilen vid lampan på vardagsrumsbänken. Jag missade det en gång idag men har hittat den typ 10 ggr istället för att leta 10 ggr denna veckan. Och det är ju en utveckling till det bättre. Detta är ett nytt beteende och det tar självklart en tid innan det blir något lika naturligt som att jag alltid vet var nycklarna är. I dagens samhälle är vårt huvud fyllt så mycket att tänka på som t.ex. alla koder och vad som skall hinna uträttas under en dag.

Med denna bloggposten vill jag inspirera er att slippa stressen innan ni går ut från kontoret eller hemmet.

Var ligger din mobiltelefon just nu?

//Vega

Fram - Nordenskiöldsgatan i Linnéstaden.

Fram - Nordenskiöldsgatan 18

I våran stadsdel Linnéstaden har vi Fram, en ekologisk butik med känsla av lanthandel. Jag rekommenderar varmt ett besök.

"1984 startade ekonomiska föreningen Kooperativ Handel Fram sin första butik på Kastellgatan 19. Butiken drevs som ett konsumentkooperativ med syftet att ge möjlighet att handla ekologiskt och rättvisemärkt. Fem år senare flyttade vi butiken till Nordenskiöldsgatan 18 och driver den numera som ett arbetskooperativ."

iPhone snapshot: Vega // Shop local support small business. 

Min tisdagkväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem

Tisdag kväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem.

Efter dagens jobb gick jag ner till lokala kaffebaren Bar Robusta och skrev innehåll till kommande nyhetsbrev. Jag nämnde i tidigare bloggpost att cafe-besöket numera är en digital fri-zon för mig så det skissades med papper och penna. Hade även en trevlig pratstund med baristan och talade varmt om min pilates-träning på Pilates Complete och rekommenderade prova-på-vecka denna veckan.

Efter det gick jag i pesseregnet och handlade mat till kvällens middag och senaste Residence. På vägen hem tog jag en vända till Alvhem och köpte ett par nya tallrikar till vårt hem. Är det något jag gillar med Linnéstaden så är det "shop local support small business".

Residence - Kalle Gustafsson

Datorn lär inte startas upp ikväll utan vill ägna den till middag med familjen, läsa klart Residence Magazine och kolla Frölunda-matchen hemma på projen. I Residence är det en artikel med fotografen Kalle Gustafsson. Jag gillar läsa denna typ av redaktionella artiklar i magasin med inriktning livsstil, interiör och design.

residence magazine.JPG

Imorgon ägnas dagen till att printa nya bilder inför torsdagens portfoliovisning på Stendahls och skriva klart mitt nyhetsbrev. Ha en trevlig kväll och på med raggsockorna.

//Vega